مهر 27, 1398

چگونه اقامت گرجستان بگیریم؟

گرجستان یکی از بهترین و زیباترین کشورهای همسایه ایران می باشد که شرایط خوبی را برای زندگی و تحصیل و مهاجرت داراست. اگر شما هم علاقه مند هستید تا به این کشور زیبا مسافرت کرده و یا در آنجا زندگی کنید، پیش از هرکاری این مقاله رابه دقت مطالعه نمایید تا آشنایی کاملی با شرایط زندگی و مهاجرت به گرجستان بیابید.

پیش از هر چیزی، این موضوع لازم به ذکر است که اقامت در گرجستان با شهروندی گرجستان دارای تفاوت‌هایی است. نکته اصلی اینجاست با اینکه اقامت گرجستان به فرد اجازه می‌دهد چندین سال در این کشور زندگی کنید و از حقوق شهروندی گرجستان برخوردار باشید، اما تنها شهروندان گرجستان می توانند، حق رأی داشته و پاسپورت گرجستانی دریافت کنند. با اخذ اقامت گرجستان، پس از گذشت پنج یا شش سال و با رعایت قوانین موجود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، می‌توانید شهروندی گرجستان را نیز دریافت نمائید. اخذ شهروندی گرجستان موضوع دیگریست در مطالب دیگر درمورد آن توضیح داده خواهد شد.

 

 

درباره گرجستان 

گرجستان نام کشوری در اروپای مرکزی است و پایتخت آن وین است. این کشور از شمال با آلمان و جمهوری چک، از جنوب با ایتالیا و اسلوانی، از شرق با اسلواکی و مجارستان و از غرب با سوئیس و لیختن‌شتاین، هم‌مرز است. زبان رسمی گرجستان، آلمانی بوده و با وسعت 83.879 کیلومتر مربع، 8.9 میلیون نفر جمعیت دارد. گرجستان یک کشور محصور در خشکی است؛ به این معنی که هیچ‌گونه دسترسی به آبهای آزاد (اقیانوس یا دریا) ندارد.دارای 12 منطقه آب و هوایی‌ست که از نیمه‌گرمسیری تا قطبی و تا نیمه‌بیابانی را شامل می‌شوند و 49 نوع مختلف خاک دارد. ا ز این لحاظ یکی از متنوع‌ترین کشورهای زمین از لحاظ زیست‌محیطی به شمار می‌رود. همچنین حیواناتی نظیر پلنگ وحشی، سیاهگوش و خرس وحشی در جنگل‌های بزرگ گرجستان دیده می‌شوند.همچنین در ناحیه‌ی قفقاز اوراسیا واقع شده است. این کشور در سرحد اروپای شرقی و آسیای غربی قرار دارد. گرجستان از طرف شمال با روسیه، از غرب با دریای سیاه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان و از جنوب شرق با جمهوری آذربایجان هم‌مرز است. پایتخت گرجستان، تفلیس است که بزرگترین شهر گرجستان نیز محسوب می‌شود. گرجستان منطقه‌ای به وسعت 69.700 کیلومتر مربع را پوشش می‌دهد و در سال 2017، حدود 3.718 میلیون نفر جمعیت داشت.

 گرجستان یک جمهوری دموکرات نیابتی نیمه‌ریاستی‌است که رئیس‌جمهور در راس کشور و نخست‌وزیر در راس دولت قرار دارد. بخش اجرایی دولت توسط رئیس‌جمهور که هر پنج سال توسط مردم انتخاب می‌شود و کابینه‌ی گرجستان اداره می‌شود. کابیته گرجستان از وزرا تشکیل شده و نخست وزیر که توسط رئیس‌جمهور انتخاب می‌شود، ریاست آن را بر عهده دارد. رسیدگی امرور مربوط به روابط بین‌الملل نیز از وظایف نخست‌وزیر گرجستان است.این کشور یکی از کشورهایی به شمار می‌رود که دست کم گرفته شده و ناشناخته و گمنام مانده است. کسانی که به گرجستان سفر داشتند، می‌توانند زیبایی، جذابیت و مهمان‌نوازی این کشور را به خاطر داشته باشند. گرجستان که پلی بین اروپا و آسیا به شما می‌رود، دارای خصوصیات زیادی از جمله شهرهای باستانی، مکان‌هایی که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند، کوهستان‌های برقی، شراب لذیذ و غیره می‌باشد و همچنین کشور گرجستان بخاطر قرار گرفتن در بین اروپا، آسیا و خاورمیانه، پل تجاری میان این مناطق محسوب می‌شود.

 

چندین روش برای دریافت اقامت گرجستان وجود دارد. از آنجاییکه احتمال پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا وجود دارد، با دریافت اقامت این کشور از مزایای دریافت اقامت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا برخوردار خواهید شد. اما کسانی که قصد کسب اقامت گرجستان را دارند، باید هرچه زودتر برای اینکار اقدام نمایند؛ زیرا پس از پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، روند اعطای اقامت سخت‌گیرانه‌تر شده و هزینه‌ها نیز چند برابر می‌شود.

برای دریافت اقامت گرجستان، متقاضی باید شخصاً و یا از طریق یک شخص حقوقی که وکالت او را برعهده گرفته، بصورت حضوری درخواست خود را به مؤسسات مربوطه اعلام نموده و یا بصورت آنلاین و از راه دور برای مهاجرت به گرجستان و اخذ اقامت این کشور اقدام نماید. فرم درخواست اقامت گرجستان و مدارکی که شخص متقاضی می‌خواهد همراه آن ارسال نماید، بهتر است به زبان گرجی باشد. اما فرم‌های درخواست به زبان‌های انگلیسی و روسی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند.

 

 

انواع جواز اقامت گرجستان

 

اقامت کاری گرجستان (Work residence permit): کسانی که بعنوان کارآفرین، کارمند و یا فریلنسر قصد سفر به گرجستان را دارند، می‌تواند اقامت گرجستان از نوع کاری را دریافت نمایند.

اقامت تحصیلی گرجستان (Study residence permit): این نوع از اقامت گرجستان به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد تحصیل در یکی از مراکز آموزشی معتبر گرجستان را داشته باشند.

اقامت خانوادگی گرجستان (Residence permit for family reunification): اعضای خانواده کسانی که اقامت گرجستان را دارند، می‌توانند با دریافت این جواز به خانواده خود در گرجستان بپیوندند. اعضای خانواده شامل موارد زیر می‌شوند؛ همسر، فرزند، والدین و شخص زیر سن قانونی یا ناتوانی که کاملاً به دارنده اقامت گرجستان وابسته باشد.

اقامت شهروندان سابق گرجستان (Residence permit of a former citizen of Georgia): کسانی که قبلاً شهروندی گرجستان را داشتند و شهروندی آنها باطل شده، می‌توانند از این طریق اقامت گرجستان را دریافت نمایند.

اقامت افراد بدون ملیت (Residence permit of a stateless person): افرادی که وضعیت بی‌دولت بودن آنها در گرجستان مشخص شده، واجد شرایط دریافت این نوع از اقامت گرجستان هستند.

اقامت خاص گرجستان (Special residence permit): اقامت خاص گرجستان برای افرادی به کار می‌رود که بنا به دلایل محکمی، ممکن است قربانی قاچاق انسان باشند. چنین اتفاق‌های در قوانین ملی گرجستان وجود دارند. این نوع ویزای گرجستان همچنین برای کسانی که یک اظهارنامه کتبی از دولت گرجستان مبنی بر اعطای یک اقامت موقت داشته باشند، استفاده می‌شود. در ادامه افرادی که بعد از 5 سال به این کشور تبعید شده‌اند، می‌توانند اقامت خاص گرجستان را دریافت نمایند.

اقامت دائم گرجستان (Permanent residence permit): اقامت دائم گرجستان به همسر، والدین و فرزندان شهروندان گرجستان تعلق می‌گیرد. همچنین شهروندان خارجی که دارنده اقامت موقت گرجستان باشند و شش سال بطور متوالی در گرجستان زندگی کرده باشند، واجد دریافت اقامت دائم گرجستان هستند. اگر اقامت آنها در گرجستان به دلیل تحصیل، دریافت خدمات درمانی یا انجام یک مأموریت کاری باشد، در این دوره شش ساله محاسبه نخواهد شد.

اقامت سرمایه‌گذاری گرجستان (Investment residence permit): این نوع از اقامت گرجستان به افرادی اعطا می‌شود که بخواهند حداقل 300 هزار لاری گرجستان (حدوداً معادل 120 هزار دلار) در این کشور سرمایه‌گذاری نمایند. همچنین اعضای خانواده دارندگان این نوع اقامت که شامل همسر، فرزندان زیر سن قانونی و افراد ناتوان وابسه به فرد می‌باشد، می‌توانند اقامت گرجستان را دریافت کنند.

اقامت موقت گرجستان (Temporary residence permit): اقامت موقت گرجستان، به افرادی که طبق قوانین این کشور، قربانی خشونت خانگی هستند، تعلق می‌گیرد.

اقامت کوتاه‌مدت گرجستان (Short-term residence permit): افرادی که طبق قوانین مربوطه‌ی گرجستان، در این کشور ملکی به ارزش حداقل 35.000 لاری گرجستان (حدود 15.000 دلار) تهیه کرده باشند، واجد شرایط دریافت اقامت گرجستان از نوع کوتاه‌مدت خواهند بود.

 

 

نکات مربوط به انواع اقامت گرجستان

هر یک از افرادی که دارنده یکی از انواع اقامت‌های گرجستان باشد، درصورت تغییر وضعیت خود می‌تواند برای نوع دیگری از اقامت گرجستان اقدام کرده و آن را دریافت نماید.

جوازهای اقامت برای تحصیل، کار، پیوستن به خانواده، خاص، موقت و کوتاه‌مدت، به اضافه اقامت افراد بدون ملیت و افرادی که قبلاً شهروند گرجستان بودند، در یک دوره کوتاه‌مدت یا همان 6 سال، صادر می‌شود؛ بصورتیکه ابتدا در یک بازه 6 ماهه تا یک ساله صادر شده و می‌توانند تا پنج سال دیگر تمدید شوند.

معمولاً تا سی روز پس دریافت کامل مدارک، اداره خدمات عمومی گرجستان جواز اقامت متقاضی را صادر می‌کند که با روش‌های مختلف می‌توان کمی این روند را سرعت بخشید. تا یه ماه پس از دریافت جواز اقامت، متقاضی باید هرچه سریع‌تر برای دریافت کارت اقامت متقاضی اقدام نماید.

 

 

 

روش‌های اخذ اقامت گرجستان

چندین روش برای دریافت اقامت گرجستان وجود دارد. از آنجاییکه احتمال پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا وجود دارد، با دریافت اقامت این کشور از مزایای دریافت اقامت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا برخوردار خواهید شد. اما کسانی که قصد کسب اقامت گرجستان را دارند، باید هرچه زودتر برای اینکار اقدام نمایند؛ زیرا پس از پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، روند اعطای اقامت سخت‌گیرانه‌تر شده و هزینه‌ها نیز چند برابر می‌شود. اما کسانی که پیش از پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا، موفق به دریافت اقامت این کشور شوند، نیازی به انجام موارد سخت‌گیرانه‌تر یا پرداخت هزینه‌های بیشتر ندارند.

در ادامه روش‌های دریافت اقامت گرجستان به تفکیک موضوعی بطور مختصر توضیح داده می‌شوند.

 

ثبت شرکت در گرجستان

بیشترین نوع ثبت شرکت در گرجستان بصورت مسئولیت محدود (Limited Liability Company) است، اما طیف وسیعی از گزینه‌ها برای راه‌اندازی کسب و کار در گرجستان را پوشش می‌دهند. پروانه صادر شده برای ثبت شرکت در گرجستان، فعالیت شما از نوع تجارت عمومی (General Trading) را مجاز می‌سازد. با داشتن این پروانه می‌توانید هر نوع کسب و کاری، غیر از تولید و پخش مواد دارویی که نیازمند دریافت مجوزهای خاص است، در گرجستان راه‌اندازی کنید. با استفاده از پروانه عمومی ثبت شرکت در گرجستان امکان راه‌اندازی کسب و کارهایی مانند رستوران، کافی شاپ، بوتیک و غیره برای شما ایجاد می‌شود.

 

سرمایه‌گذاری در گرجستان

با  پیشرفت چشمگیر گرجستان در بهبود فضای ایجاد و انجام کسب و کار در مورد برخی از شاخص‌های بی‌المللی، این کشور سال گذشته بعنوان کشوری با ثبات سیاسی، دور از هرگونه فساد و با هزینه‌های رانه‌اندازی کسب و کار نسبتاً پائین‌تر، بعنوان یکی از بهترین مقاصد سرمایه‌گذاری، مخصوصاً برای ایرانیان شناخته شده. پیش از اقدام برای سرمایه‌گذاری  در گرجستان از داشتن شرایط اولیه سرمایه‌گذاری در این کشور، اطمینان حاصل نمائید.

 

 

خرید ملک در گرجستان

می‌توان گفت درحال حاضر بهترین روش اخذ اقامت گرجستان، خرید ملک در گرجستان است. با توجه به قانونی که در سال 2015 به تصویب رسید، اتباع خارجی می‌توانند از طریق خرید خانه در گرجستان، اقامت گرجستان را دریافت نمایند. اما دریافت اقامت گرجستان از این طریق دارای شرایطی است. یکی از شرایط اخذ اقامت گرجستان از طریق خرید ملک آنست که ارزش آن ملک باید بیشتر از 35,000 دلار آمریکا باشد.

 

اقامت گرجستان از طریق کار

کار در گرجستان نیازمند دریافت دریافت جواز کار گرجستان است که دریافت ویزا، همان جواز کار محسوب می‌شود. متقاضیان دریافت اقامت گرجستان از طریق کار می‌توانند با ارائه یک درخواست این جواز کار را دریافت نمایند. پس از قانونی که گرجستان در سال 2014 به تصویب رسانید، متقاضیان کار در گرجستان، باید یک ویزای بلند مدت دریافت نمایند. درصورت موقتی بودن یا کوتاه‌مدت بودن کار در گرجستان، آنها نمی‌توانند ویزای موقت گرجستان یا همان ویزای توریستی گرجستان را دریافت نمایند.

 

 

اقامت گرجستان از طریق تحصیل

برای دریافت اقامت اتریش، ابتدا نیازمند به دریافت یک نوع ویزای کوتاه‌مدت دارید تا برای انجام کارهای جانبی تحصیل در گرجستان، مانند گرفتن خانه، دریافت پذیرش از دانشگاه‌های گرجستان، به این کشور سفر داشته باشید. پس از گذشت شش تا دوازده ماه از اقامت شما در گرجستان، می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی گرجستان اقدام نمائید. در موارد اقامت گرجستان از طریق کار یا سرمایه‌گذاری، افراد می‌توانند پس از گذشت شش سال اقامت، شهروندی گرجستان را دریافت نمایند. اما این قانون درمورد اقامت گرجستان درمورد تحصیل در گرجستان صدق نمی‌کند. متقاضیان برای دریافت شهروندی گرجستان بطور مثال می‌توانند پس از اتمام تحصیل به کار در گرجستان مشغول شده و سپس پس از گذشت مدت کافی، اقامت دائم خود را تبدیل به شهروندی کرده و پاسپورت گرجستانی دریافت کنند.

 

اقامت گرجستان از طریق ازدواج

طبق قوانین گرجستان هر شخصی که با یک تبعه گرجی ازدواج کند، پس از مدت یک ماه، با ارائه اسناد و مدارک کافی، می‌تواند اقامت دائم گرجستان را دریافت نمایند. با اینکه این قانون برای مردان و زنان یکسان می‌باشد، اما ارائه اقامت گرجستان برای مردانی که با زن گرجی ازدواج می‌کنند، ممکن است مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد و تحقیقات زیادتری درمورد صوری نبودن ازدواج انجام می‌پذیرد. همچنین پس از مدت یکسال، فرد دارای اقامت گرجستان از طریق ازدواج می‌تواند برای دریافت شهروندی گرجستان اقدام نماید.

 

 

 

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
آخرین ویرایش در چهارشنبه, 22 اسفند 1397 09:38
عبدالحسین خسروی

از علاقه مندی های اصلی من باستان شناسی، تاریخ، شکار، طبیعت گردی، موجودات فرازمینی و سنگهای قیمتی هستند!  

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.